Mini logo

Utdatert nettleser.

Opplev internett sikrere og raskere med en oppdatert nettleser. Vi har optimalisert MINI for morgendagens krav til tilgjengelighet. Les mer her.
Tips: Du surfer alltid oppdatert med din smarttelefon.

Oppdater din nettleser
Bestill prøvekjøring

22.07.27. Pressemelding.

Nye MINI Concept Aceman.

Les mer om pressemeldingen av MINI Concept Aceman. Med konseptbilen deler MINI den første smakebiten på det karakteristiske designspråket til fremtidige MINI-modeller. 

Den elektriske kjernefamilien til MINI vil i løpet av de neste årene inkludere en ny 3-dørs-modell, en ny crossover-modell i småbilsegmentet og en crossover-modell i kompaktsegmentet. Den første smakebiten på den nye 3-dørs modellen kom tidligere i år, mens konseptbilen MINI Concept Aceman nå hinter om MINI-familiens første elektriske crossover. Den vil bygge bro mellom MINI Cooper og MINI Countryman og lanseres i løpet av 2024.

Samme oppskrift – nye dimensjoner

MINI Concept Aceman byr på fire dører, innvendig plass til fem personer og et stort bagasjerom. Konseptbilen måler 4,05 meter i lengden, 1,99 meter i bredden og 1,59 meter i høyden. Den oppreiste fronten og de klare flatene gir rom for at erketypiske MINI-detaljer finner sin plass i designen på nye måter. MINI Concept Aceman preges av skarpere linjer, men er likevel en leken og umiskjennelig MINI.

Bilens konstruksjon er basert på funksjonell design og korte overheng. Helt i tråd med tradisjonelle prinsipper, men rigget for en ny tid hvor MINI gjenoppfinner seg selv og byr på mer avansert komfort, mer allsidighet og mer gokart-følelse bak rattet enn noen gang før.

Interiøret er preget av et sobert og enkelt design, med klare konturer og nøye utførte detaljer hvor alt er redusert til det absolutt nødvendigste. Akkurat slik som designeren av den klassiske MINI-en hadde i tankene tilbake i 1959. Alec Issigonis designet den gang et interiør som bortsett fra setene, rattet og girspaken ikke trengte mer enn et sentralt sirkulært instrument og noen få vippebrytere for å skape en enestående kjøreopplevelse.

Tradisjonen tro, bygger derfor interiøret over samme lest i konseptbilen. Med sitt helt spesielle farge- og materialvalg understrekes det tydelig at MINI fortsatt våger å leke. Verken krom eller skinn er tatt i bruk. Eksempelvis er rattet kledd i fløyelsvelour. Sammen med de digitale løsningene og OLED-skjermen, tar det MINI inn i fremtiden med et solid nikk til tradisjonen.

Les pressemeldingen av nye MINI Concept Aceman eller besøk mini.com for mer informasjon.