Mini logo

Utdatert nettleser.

Opplev internett sikrere og raskere med en oppdatert nettleser. Vi har optimalisert MINI for morgendagens krav til tilgjengelighet. Les mer her.
Tips: Du surfer alltid oppdatert med din smarttelefon.

Oppdater din nettleser
Bestill prøvekjøring

MINI kjører inn i fremtiden.

MINI Electric.

På bilmessen i Frankfurt 14.–24. september 2017 var det premiere på MINIs helelektriske konseptstudie MINI Electric Concept. Med sin stilrene og futuristiske tolkning av det klassiske MINI-formspråket gir den oss en forsmak på hvordan bærekraftig MINI-kjøreglede kan oppleves i morgendagens urbane miljøer.

Med sine kompakte proporsjoner og sin patenterte gokart-følelse er helelektriske MINI Electric Concept ikke bare en typisk MINI. Med elektrisk drivlinje, aerodynamisk design og lettvektsfokus gir denne konseptmodellen oss også et glimt av MINIs helelektriske produksjonsmodell som lanseres i 2019.

MINI – eldriftspioner.

Allerede for ti år siden tok MINI et avgjørende steg i utviklingen av helelektriske drivlinjer i form av den helt eldrevne MINI E, en modell som la grunnlaget for BMW Groups videre arbeid med løsninger for elektrisk mobilitet. MINI E ble lansert i 2008 og var BMW Groups første helt eldrevne modell. I et omfattende feltforsøk ble over 600 MINI E-biler kjørt og evaluert av privatpersoner i et typisk trafikkmiljø. I tillegg til den elektriske drivlinjens ytelse og nullutslipp hadde MINI E også lynkjapp akselerasjon og suverene kjøreegenskaper. Erfaringene fra feltstudien ble deretter brukt i utviklingen av BMW Groups første helelektriske produksjonsbil, BMW i3.

MINI Electric

Typisk MINI – med ekstra skarphet.

BMW Groups designsjef, Adrian van Hooydonk, beskriver MINI Electric Concept som "en typisk MINI – kompakt, smidig og med lynkjapp reaksjon. Kort sagt det perfekte verktøyet for kjøring i hverdagen." Han mener også at konseptbilens aerodynamiske formspråk og utstråling slett ikke er en gimmick: "Aerodynamikk og lettvektsdesign er ikke bare viktig innen motorsport. Disse egenskapene er også avgjørende for å kunne maksimere rekkevidden til en elbil. I MINI Electric Concept har vi valgt et formspråk som fokuserer på aerodynamikk, med rene, skarpe linjer som forsterker inntrykket av effektivitet, samtidig som eksteriørdesignen er umiskjennelig MINI."

MINI Electric

Minimalisme som utstråler kraft og effektivitet.

Forfra har MINI Electric Concept et lett gjenkjennelig MINI-uttrykk. Distinkte formgrep som den "stengte" grillen, bilens lykter, frontspoilerens kraftfulle utforming og grillens aksentlist i Striking Yellow er diskré påminnelser om den utslippsfrie teknologien under panseret.

Vis mer

MINI Electric

Visjonært konsept for en produksjonsnær fremtid.

Til sammen er MINI Electric et konseptuelt og formmessig komplett eksempel på hvordan MINI oppfyller fremtidens krav til mobilitet i storbyområder. Et visjonært, helelektrisk kjøretøykonsept for vår nære fremtid – med avansert eldrift, enestående effektivitet, imponerende ytelse og suveren kjøredynamikk. Kort sagt: klassiske MINI-egenskaper som i tillegg er unike i sitt segment.

Minimalisme som utstråler kraft og effektivitet.

Forfra har MINI Electric Concept et lett gjenkjennelig MINI-uttrykk. Distinkte formgrep som den "stengte" grillen, bilens lykter, frontspoilerens kraftfulle utforming og grillens aksentlist i Striking Yellow er diskré påminnelser om den utslippsfrie teknologien under panseret.


Den kontrastrike blandingen av glatte flater, distinkte konturer, fargevalg og aksenter som kjennetegner frontpartiet, fortsetter også langs sidene og understreker skarpheten i MINI Electric Concepts grunnproporsjoner. I likhet med fronten kjennetegnes sidepartiene av rene linjer. Sammen med de kraftig buede sideskjørtene gir de et minimalistisk inntrykk med en silhuett som utstråler lavmælt kraft og effektivitet.

Det rene og dynamiske formspråket preger også bakpartiets design. Glatte flater over bakluke og støtfangerens øvre del gir bakpartiet et sporty utseende som flankeres av baklyktenes transparente utseende med Union Jack-motiv samt støtfangerens nedre del med diffuser i samme utførelse som frontspoilerens luftinntak. Prikken over i-en er den matte "liquid metal"-fargen Reflection Silver, som forsterker MINI Electric Concepts sofistikerte lettvektskarakter ytterligere.