Mini logo

Utdatert nettleser.

Opplev internett sikrere og raskere med en oppdatert nettleser. Vi har optimalisert MINI for morgendagens krav til tilgjengelighet. Les mer her.
Tips: Du surfer alltid oppdatert med din smarttelefon.

Oppdater din nettleser

TEST DEG SELV MED 306 HK.

MINI John Cooper Works.

Med sitt muskuløse uttrykk, karakteristiske lave brumming og 306 hk ren kraft er våre MINI John Cooper Works-modeller klare til å få hjertet ditt til å slå fortere. Disse heftige kraftpakkene er en reinkarnasjon av John Coopers racing-legender og inneholder essensen fra motorsporten. Arven lever videre.

Her får du kjørelidenskap på sitt aller beste med mer styrke og den kraftigste motoren som noensinne er plassert i en MINI. Med kraft og presisjon som dette, skjønner du umiddelbart at å stå stille i en JWC er den aller vanskeligste testen.

SE FILMEN THE TOUGHEST TEST OF ALL.

Når lyset skifter farge står du klar til å slippe løs kreftene – og din indre racerfører. Vi har planlagt en rekke tøffe utfordringer for å vise den utrolige kraften til våre nye MINI John Cooper Works-modeller.

SE FILMEN THE TOUGHEST TEST OF ALL.

Når lyset skifter farge står du klar til å slippe løs kreftene – og din indre racerfører. Vi har planlagt en rekke tøffe utfordringer for å vise den utrolige kraften til våre nye MINI John Cooper Works-modeller.

Bli kjent med modellene.

DJELVELSKE DETALJER.

Et blikk og du er hektet. Før du åpner døren skjønner du at MINI John Cooper Works er noe helt spesielt. Aerodynamisk støtfanger foran og sporty hekkspoiler hinter allerede om spenningen som venter. Sett deg inn og oppdag en samling av førsteklasses materialer og banefokuserte detaljer som er designet for å formidle den eksklusive racerbilfølelsen.

JOHN COOPER WORKS SKINNRATT.

John Cooper Works sportsratt er laget av det fineste og mykeste perforerte skinn, her finner du de mest brukte funksjonene. Spesialstøpte tommelstøtter gir deg perfekt grep slik at du kan ta kurvene som en proff – og holde strak kurs på oppløpssiden. Akkurat det du trenger for å gi deg kraft i fingertuppene og baneytelse i håndflaten mens du gir alt på landeveien.

MODERNISERT GIRKASSE.

Våre nye John Cooper Works-modeller setter nye standarder når det gjelder dynamikk og effekt. De er utstyrt med en 8-trinns Steptronic automatisk girkasse inkludert girhender for rattet. Det gir deg kraftig akselerasjon med myke girskift som reduserer turtallsintervallene mellom skiftene. Start/stopp-funksjonen gjør også kjøringen mer økonomisk, og reduserer drivstofforbruk, motorstøy og utslipp.

SPORTSSETER.

Våre John Cooper Works-modeller kombinerer førsteklasses komfort, funksjonalitet og estetikk i et iøynefallende interiør. Alle John Cooper Works’ sportsseter kommer med integrert hodestøtte, forbedret sidestøtte og setetrekk i Dinamica/stoff. Det har aldri vært så spennende å sitte. Eller så komfortabelt. Når setet er tilpasset har du full kontroll på bilens krefter.

SLIK SKREV DE MOTORSPORTHISTORIE.

Historien til John Cooper Works går helt tilbake til 1946. Charles Cooper og sønnen John grunnla Cooper Car Company og bygget den første racerbilen i Charles’ lille garasjen i Surbiton,
England. Den beskjedne starten skulle komme til å endre kursen til motorsporten, og bidra til å skape en blomstrende verdensomspennende racingkultur som eksisterer den dag i dag. For ikke å nevne den varige effekten det snart skulle få på den klassiske Mini-en.

SETTER FØREREN FØRST.

Først bygget Cooper Car Company Formel 3-biler med enkeltsete. Disse ble en stor suksess i 500cc-klassen på grunn av den revolusjonerende motoren bak. Denne genistreken gjorde snart
Cooper Car Company til førstevalget for unge og ambisiøse førere. John Cooper vant både Formula One World Championship og Constructors Championship.

EN LEGENDE BLIR TIL.

Etter betydelig suksess med sine egne bilkonstruksjoner, ble John Cooper fascinert av den nylanserte Classic Mini. Bilen hadde potensiale, og han så for seg at den kunne forvandles til en prisvinnende racerbil. Med en kraftigere motor, nye bremser og bedre styring hadde han snart forvandlet denne beskjedne lille familiebilen til en racerbil som vant over de store. I 1961 kom den første Mini Cooper.

TROSSER ALLE KONVENSJONER.

Nå var det ingenting som kunne stoppe Mini. John Coopers instinkt hadde enda en gang truffet rett. Han var en ener i faget. En fremtidens bil var skapt. I 1964 var Mini Cooper et verdenskjent merke. Den vant nesten alle mulige konkurranser – inkludert historiske seire i Monte Carlo Rally i 1964, 1965 og 1967. Mini og John Cooper hadde utviklet den klassiske Mini-en til en vinner som var svært overlegen sine konkurrenter.

EN HELT NY ÆRA.

I 2001 ble 'Mini' en del av BMW Group og omdøpt til MINI. Denne endringen førte til ny interesse for trimming av MINI-modellene og til å føre arven fra John Cooper Works videre. Fra 2003 ble John Cooper Works MINI Cooper og MINI Cooper S Tuning Kits tilgjengelige gjennom MINI-sentre over hele verden, og økte effekten til MINI Cooper til 126 hk (93 kW) og MINI Cooper S til imponerende 200 hk (147 kW).

RASKERE OG RASKERE.

En forhåndstunet MINI Cooper S med John Cooper Works GP-kit ble lansert i 2006. Denne nye Limited Edition-utgaven av MINI stasjonsvogn hadde spektakulær ytelse og unik racing-følelse. Det var den raskeste veikjørende MINI-en så langt, og den kom opp i 100km/t på bare 6,5 sekunder. Bare 2 000 ble produsert. Og alt i ett enkelt fargeskjema: Metallisk Thunder Blue med Chili Red speil og Pure Silver-tak der produksjonsnummer mellom 1 og 2000 vises.

EN LEGENDE FØDES PÅ NY.

I 2007 ervervet BMW John Cooper Works-merkevaren, -ingeniørekspertisen og -utviklingsressursene. Et år senere ble de to første nye MINI John Cooper Works-modellene lansert: En helt oppdatert versjon av John Cooper Works Hatch og John Cooper Works Clubman. Disse kraftpakken ble utstyrt med en 1,6 liters firesylindret motor med Twin Scroll-turbolader og effekt på 211 hk (155 kW). Et vitnesbyrd på John Coopers pionerånd og engasjement for kjøreytelse. Fem år senere i 2013 kom Limited Edition-modellen MINI John Cooper Works GP med en 218 hk turboladet firesylindret motor. Også denne gangen ble bare 2000 av disse svært ettertraktede modellene produsert.

VINNERINSTINKT.

MINIs motorsportarv lever videre i MINI John Cooper Works-modellene som akkurat er kommet ut på veien. De deler samme høypresterende DNA og racingbiltuning, det gir dem en kraftfull kombinasjon av presisjonshåndtering og akselerasjon. I tillegg vinner MINI John Cooper Works Racing Team også konkurranser. Den vant nylig Daytona – og slo noen av verdens beste sportsbiler. Og etter å ha vunnet Dakar Rally fire år på rad, hadde X-raid MINI John Cooper Works Rally team et utmerket Dakar Rally 2019 med fem team blant topp 10, og andreplass totalt.