Mini logo

Utdatert nettleser.

Opplev internett sikrere og raskere med en oppdatert nettleser. Vi har optimalisert MINI for morgendagens krav til tilgjengelighet. Les mer her.
Tips: Du surfer alltid oppdatert med din smarttelefon.

Oppdater din nettleser

NYE MINI COOPER.

ELEKTRISK KJØREGLEDE.

Til høsten starter produksjonen av neste generasjon MINI.

Med denne neste generasjonen utvider vi vårt utvalg av elektriske modeller, og baner vei for målet vårt om å bli helelektrisk tidlig på 2030-tallet. Reservasjoner for nye MINI Cooper og MINI Countryman kan gjøres fra 18. oktober 2023.

Tro mot konseptet, som har vært vellykket i over 60 år, er den nye generasjonen designet for helelektrisk kjøreglede, med den arketypiske smidigheten og den kreative utnyttelsen av plass som kjennetegner MINI.

Alle bilder og detaljer som vises her er foreløpige.

INTERIØR

Nye helelektriske MINI Cooper er en purist med en vri, der alt dreier seg om minimalisme, komfort og innovasjon. Mindre er mer MINI. 

EKSTERIØR

Enkelt, men sofistikert. Vi har konsentrert den nye helelektriske MINI Cooper ned til sin reneste form. 100 % konsentrert Cooper.​

UDISKUTABELT MINI.

Det er MINI fra alle vinkler, men med en ny aura for en ny tid. Den smidige, kompakte silhuetten forsterkes av den lange akselavstanden og større hjuldiameteren. De slette overflatene kan skilte med mer lakkfarge, som kombinert med den karakteristiske svarte innstigningen gir et enda mer moderne utseende. Og den slående 3-veis optiske inndelingen av karosseriet, glass- og kontrasttaket fremhever hele den visuelle effekten.

"ALLE NYSKAPINGER HAR ET FELLES MÅL. FORENKLE MINI. MINDRE KOMPLEKSITET, MER INDIVIDUALITET."

Oliver Heilmer, Head of MINI Design

SPESIFIKASJONER

 • Drivlinje & miljø*

   

    MINI Cooper E MINI Cooper SE
  REKKEVIDDE KM/LADING (WLTP) 285 - 305 377 - 402
  EL. FORBRUK KWH/100 KM (WLTP) 13,7 - 14,7  14,1 - 15 
  DREIEMOMENT NM
  290 330
  0-100 km/h 7,3 S 6,7 S
  EFFEKT HK 184 218
  CO2 UTSLIPP G/KM (WLTP) 0 0

  MAKS FART KM/H

  160 170

   

  * Alle detaljer som vises her er foreløpige. 

KJØREOPPLEVELSE

Nå blir det fart i sakene. Gjør deg klar til avgang. Hold fokus. Når lyset skifter til grønt, er det full gass. Helelektriske MINI Cooper overgår alle forventninger.

KJØREDYNAMIKK HELT COOPER.

For å oppnå maksimal gokart-følelse brukte vi viktige designkriterier da vi utviklet helelektriske MINI Cooper. Vi forbedret kjøredynamikken for eksempel takket være det lave tyngdepunktet som følge av batteriplasseringen. Vi oppnår spennende kjøring med MINI ved å optimalisere vektfordelingen og bruke et direkte styreforhold kombinert med et lite ratt. Vi øker sidedynamikken og grepet ved å optimalisere dekkbredden. Og den nyeste maskinvaren og programvaren gjorde det mulig for oss å gjøre håndteringen enda mer leken og spennende, særlig i gokart-modus.

UTMERKET AERODYNAMIKK.

Helelektriske MINI Cooper ble i utgangspunktet utformet for å håndtere aerodynamiske krefter på en mest mulig effektiv måte. Takket være det helt lukkede understellet og grillen samt det slette, minimalistiske eksteriøret, har vi allerede redusert luftmotstanden betraktelig. Dessuten er alle MINI hjul optimalisert for bedre aerodynamikk. Den lave vindmotstanden gjør den ekstremt effektiv, slik at du kan kjøre enda lenger uten å måtte lade.

VI HAR KONTROLLEN BÅDE FORAN OG BAK.

Vi har gjort det problemfritt å kjøre i byen. Tett trafikk går som en lek – alt du trenger å gjøre er å stille inn den aktive cruisekontrollen på alternativet Driving Assistant Plus, så vil din MINI automatisk følge kjøretøyet foran deg på trygg avstand. Og parkeringsassistent, som leveres som standard, finner alle potensielle parkeringsplasser for deg, og du trenger bare å trykke på en knapp for å få den til å manøvrere feilfritt inn i den du velger.

MER SIKKERHET. MER KOMFORT. MER STANDARD.

Maksimal moro krever maksimal sikkerhet. Helelektriske MINI Cooper er utstyrt med innovative funksjoner som skaper et tryggere kjøremiljø for deg og andre trafikanter. Den aktive cruisekontrollen regulerer avstanden til kjøretøyet foran og skanner hele tiden veien for å identifisere potensielt farlige situasjoner. Lane Change Warning vil varsle deg hvis du er på vei ut av kjørefilen. Hvis din MINI registrerer en mulig kollisjon bak, vil den aktivere varselblinkene med dobbel frekvens. I tillegg holder den dynamiske cruisekontrollen din MINI ved konstant hastighet for deg.

KJØREMODUS FOR VEIEN.

Det er tre kjøremoduser å velge mellom for å utnytte de forskjellige egenskapene til din helelektriske MINI Cooper slik at de passer til trafikken og dine aktuelle behov. Hver har sitt helt eget utseende.

GRØNN MODUS. Dette er den ekstra effektive kjørestilen som er bærekraftig, forenklet og helt stille, og får batteriet til å vare lenge.
KJERNEMODUS. En klassisk og behagelig MINI kjøreopplevelse med en sofistikert, moderne atmosfære.
GOKART-MODUS. Denne modusen er inspirert av legendariske John Cooper Works og gir en spennende kjøretur med en adrenalinfremkallende motorsportestetikk.

DIN PERSONLIGE ASSISTENT I MINI.

For første gang har en fullfunksjons taleassistent funnet veien inn i cockpiten til MINI. MINI Intelligent Personal Assistant kan aktiveres ved hjelp av hilsenen «Hei, MINI» eller ved å trykke på taleknappen på rattet. Talestyrt samhandling på det sirkelrunde OLED-displayet er utformet som en animasjon med grafiske elementer, typografi og en avatar. Når det gjelder displayet, kan sjåfører velge mellom «MINI» – et stilisert bilde av en MINI – og den nye digitale assistenten for MINI, som heter «SPIKE». MINI Intelligent Personal Assistant tar seg av nøkkelfunksjoner i din MINI, blant annet navigasjon, telefoni, radio eller til og med temperaturstyring.

LADING OG REKKEVIDDE

Rekkevidden til helelektriske MINI Cooper per fullstendig lading. Rekkevidden vil variere i henhold til kjørevaner og -forhold. Hvordan du kjører kan gjøre en stor forskjell for tilgjengelig rekkevidde og hvor raskt ladingen brukes opp. Din helelektriske MINI lades både raskt og enkelt, så du er alltid klar til å kjøre. Vi ser nærmere på hvordan du kan spare penger og maksimere rekkevidden enten du er hjemme, på jobb eller underveis.

LADE HJEMME.

Den enkleste måten å lade elbilen din på, er hjemme. For rask og trygg lading anbefaler vi en ladeboks inkludert installasjon fra vår ladepartner E.ON. Hvis du er interessert i mer informasjon om en MINI Wallbox eller en annen ladeboks fra E.ON, ta kontakt med din nærmeste forhandler, så hjelper de deg.

LADE PÅ FARTEN.

Alt du trenger for offentlig lading er standardutstyr til din nye MINI med MINI Charging Card og Mode 3-ladekabel, og ingen ekstra maskinvare er nødvendig. Du kan dra nytte av det stadig økende antallet offentlige ladestasjoner, som er utstyrt med både vekselstrøm (AC) via en Type 2-kontakt og likestrøm (DC) via en CCS-kontakt som gir deg opptil 130 kW effekt. Du vil dessuten ha fordelen av attraktive satser og ladepakker. Kombinasjonen av praktisk dimensjonert ladekapasitet og stabil ladeevne for MINI, sikrer at du kan ta mange veier for å nå målet ditt – og alltid ha lademuligheter innen rekkevidde.

MAKSIMER REKKEVIDDEN.

Å kjøre i jevnt tempo i stedet for å akselerere kraftig og hyppig, vil hjelpe deg med å optimalisere rekkevidden. Grønn modus har en innstilling som reduserer forbruket. Den hjelper deg å venne deg til å bruke pedalen for å beholde en effektiv rekkevidde. Hvis effektivitetsmåleren lyser grønt, ligger du innenfor. Hvis du trykker for hardt på gasspedalen, blir den grå. Den evaluerer effektiviteten din siden starten av kjøreturen– og viser deg hvor mange bonusmil du har spart opp.