Mini logo

Utdatert nettleser.

Opplev internett sikrere og raskere med en oppdatert nettleser. Vi har optimalisert MINI for morgendagens krav til tilgjengelighet. Les mer her.
Tips: Du surfer alltid oppdatert med din smarttelefon.

Oppdater din nettleser
Bestill prøvekjøring

The MINI Electric Pacesetter, inspirert av JCW.

FØRSTE ELEKTRISKE MINI SOM FIA FORMULA E SIKKERHETSBIL.

Basert på MINI Cooper SE og utviklet i et samarbeid mellom MINI Design, BMW Motorsport, FIA og Formula E, presenteres den nye “MINI Electric Pacesetter inspired by JCW” som den nye sikkerhetsbilen i racing-serien ABB FIA Formula E. Denne ekstreme versjonen av MINI Cooper SE forbinder merkets elektriske fremtid med den rike racinghistorien til John Cooper Works. Bilen er utviklet for å være en sikkerhetsbil for Formel E og er ikke ment for allmennheten, men den gir en indikasjon på hva som kan skje med elektrifisering av JCW-varemerket.

“VI HAR ALLEREDE BEVIST HVORDAN ELEKTRISK KJØRING OG KJØREGLEDE FUNGERER SAMMEN MED MINI COOPER SE, OG FOR MEG ER DET IKKE TVILI OM AT ELEKTRIFISERING OG JOHN COOPER FUNGERER GODT SAMMEN".

Bernd Körber, Head of MINI.

Bak det kraftige designet til MINI Electric Pacesetter inspirert av JCW, har det blitt lagt stor vekt på å redusere vekten ved bruk av lettvektsmaterialer. Totalt veier bilen 130 kg mindre enn MINI Cooper SE, noe som gir bilen bedre fartsegenskaper selv om drivlinjen er den samme. Sammen med et redesignet chassis, oppgraderte bremser og spesialdekk, leverer MINI Electric Pacesetter inspirert av JCW maksimal gokart-følelse.

Bilen kan sees for første gang i Roma 10. april i forbindelse med det tredje løpet i Formel E-sesongen 2021. Les mer her.