Mini logo

Utdatert nettleser.

Opplev internett sikrere og raskere med en oppdatert nettleser. Vi har optimalisert MINI for morgendagens krav til tilgjengelighet. Les mer her.
Tips: Du surfer alltid oppdatert med din smarttelefon.

Oppdater din nettleser
Bestill prøvekjøring

Hvordan fungerer en elbil?

En elbil drives av en eller flere elmotorer som får energi fra batterier, som gjøres om til kraft som driver hjulene. En elmotor eliminerer behovet for en tradisjonell transmisjon og gir mer dreiemoment. Kraften går direkte til hjulene for umiddelbar akselerasjon. Bilen benytter også bremsekraftgjenvinning, noe som gjør at batteriet kan lades opp under kjøring.

KJØREKONSTRUKSJONEN.

Høyspennings litium-ION-batteriet (1) er anordnet i T-form og plassert langs bilens gulv. Tyngdepunktet er mye lavere enn med en bensindrevet MINI, for økt stabilitet og smidig håndtering.Den eneste elektriske motoren (2) er plassert foran og driver forhjulene direkte. Den produserer samme effekt som en 2,0-liters, bensindrevet Cooper S.

Girkassen og andre integrerte elektroniske systemer (3) er plassert foran under panseret på den nye MINI Cooper SE 3-dørs. Ladeporten (4) er plassert på venstre side.

Elbilforedeler.

 • Fritak fra kjøpsavgifter.
 • Elbilrabatt i bomringen - elbiler betaler maksimalt 50 prosent av det bensinbiler betaler i eksisterende bommer.
 • Parkering for elbil - opp til hver enkelt kommune om de ønsker å ta betaling for parkering eller ikke.
 • Elbil på ferjer - elbiler skal betale maksimalt halv pris av det bensin- og dieselbiler betaler på ferjer.
 • Lavere trafikkforsikringsavgift
 • Fritatt for omregistreringsavgift ved kjøp av bruktbil.
 • 40% reduksjon i fordelbeskatningen ved firmabil.

Elbilens rekkevidde

Tips for å maksimere elbilens rekkevidde.

 • Tenk på farten – jo raskere du kjører, desto kortere rekkevidde. Du får maksimal rekkevidde med en elbil når du kjører i byhastigheter i 30-40 km/t.
 • Et jevnt kjøretempo gir lengre rekkevidde.
 • Hold kontroll på dekktrykket. Riktig trykk i dekkene gir lengre rekkevidde.
 • Parker gjerne bilen inne når det er kaldt. Batteriet påvirkes av temperaturen utendørs, og et kaldt batteri gir både kortere rekkevidde og tar lengre tid å lade.

Rekkevidde i henhold til WLTP.

Siden september 2018 finnes det en ny testmetode for måling av forbruk, utslipp og skadelige stoffer. Den heter WLTP (Worldwide Light Vehicles Test Procedure) og erstatter den tidligere EU-kjøresyklusen NEDC (New European Driving Cycle). Takket være WLTP kan du se forbruk og CO2-verdi for hver enkelt bil, men også en mer virkelighetsnær rekkevidde. Nå må nemlig rekkevidden for alle elbiler angis i henhold til WLTP, som er basert på en gjennomsnittlig verdi fra for eksempel by, landevei og motorvei. Vår helelektriske MINI har i henhold til WLTP en rekkevidde på 234 kilometer.

Lad elbil

Å lade en elbil gjøres enkelt gjennom en ladeboks – enten der du bor eller på en ladestasjon rundt om i Norge eller verden. Fordelen med en elbil sammenlignet med en ladbar hybrid er at batteriet kan ta imot en høyere effekt og derfor har kortere ladetid. Dessuten kan din elektriske MINI gjøre om energien som oppstår når du bremser, til elektrisitet.

Med MINI Charging får du tilgang til et av verdens største offentlige ladenettverk. Lad din MINI ved noen av de over 210 000 ladestasjonene verden over med bare en kort eller app.

Kjøp elbil

Kjøp den leveringsklare elbilen i Online Store.

I Online Store finner du MINIs som er tilgjengelige for omgående levering. Filtrer på dine ønsker, og få frem en bil hos en forhandler nær deg.

Kjøp elbil med MINI Billån.

Som MINI-forhandlernes eget finansieringsselskap gleder vi oss over å finansiere kjøreglede for nye eiere av MINI. Våre finansieringsløsninger tilbyr et enkelt og bekymringsfritt bilhold, og fordi vi ønsker at du skal få et finansieringsalternativ som passer din livsstil best, kan du velge mellom tradisjonelt annuitetslån eller vårt fleksilån.

Lease elbil

Å lease en elbil er et enkelt og praktisk alternativ for deg som prioriterer å kjøre bilen fremfor å eie den. Leasing har mange fordeler og blir vanligere og vanligere.

Privatleasing av elbil – MINI TO GO.

Med MINI TO GO er det så enkelt det bare kan bli for deg som privatperson å skaffe elbil. Det er som det høres ut – du henter MINI-en hos forhandleren, og når avtaletiden er slutt, leverer du den bare tilbake der du hentet den. Så lenge bilen ikke har noen skader og antall mil ikke overstiger kjørelengden som ble avtalt, betaler du ingenting mer.

Elbil som tjenestebil – MINI AT WORK

Selvsagt går det an å bedriftslease en elbil. Velger du MINI som tjenestebil, kan du fokusere på det morsomme med å ha bil. I tillegg til en dynamisk, morsom og smart bil får du dessuten en fordelaktig fordelsverdi. Sammen skreddersyr vi en løsning som passer akkurat deg og din bedrift.

Elbil og miljøpåvirkning

En elbil slipper overhodet ikke ut karbondioksid ved kjøring, noe som gjør den til det overlegent beste alternativet for deg som vil bidra til minst mulig miljøpåvirkning.

En annen sak som både du og miljøet sparer på, er at drivlinjen på den helelektriske MINI består av færre bevegelige deler enn på en forbrenningsmotor, noe som betyr at det finnes færre deler som risikerer å måtte repareres eller byttes over tid.

Forskjell mellom elbil og ladbar hybrid

Den største forskjellen mellom elbiler og ladbare hybrider er at elbilen bare drives av strøm og dermed krever verken drivstoff eller olje. Ladbare hybrider bruker både elmotor og forbrenningsmotor.

Elbil.   Ladbar hybrid.
 • Drives av elmotor og er batteridrevet
 • Lades via en ladestasjon
 • Slipper ikke ut karbondioksid ved kjøring

Les om den helelektriske MINI Cooper SE

 

 • To motorer: elmotor og klassisk forbrenningsmotor
 • Lades via en ladestasjon og tankes med bensin eller diesel
 • Lavere utslipp av karbondioksid ved kjøring enn konvensjonelle biler siden drivlinjen tilpasses etter kjørelengde

Les mer om MINI Countryman Plug-In Hybrid

Les mer om ladbare hybrider

SPØRSMÅL OG SVAR OM ELBIL

 • Hvor lang tid tar det å lade en elbil?

  På hurtigladestasjoner brukes ladeeffekten 50 kW, noe som innebærer at elbilen MINI Cooper SE kan lades fra 0 til 80 prosent på bare 35 minutter.

  Les mer om lading her.

 • Hvor ofte må en elbil lades?

  Hvor ofte du trenger å lade elbilen, kommer selvsagt an på hvor ofte og langt du kjører, og hvilken kjørestil du har. Et holdepunkt er at MINIs elbil har en rekkevidde på hele 225-234 kilometer, noe som innebærer at hvis du kjører drøyt 40 kilometer per dag, må du lade omtrent hver femte dag.

  Les mer om lading her.

 • Hva er WLTP, og hva har det med rekkevidde å gjøre?

  WLTP (Worldwide Light Vehicles Test Procedure) ble innført i september 2018 og har siden 1. januar 2020 helt erstattet den tidligere kjøresyklusen NEDC. Den innebærer nye regler for hvordan man måler forbruk, utslipp og andre skadelige stoffer. Den innebærer også en standardisert måte å måle rekkevidden på.

  Les mer om WLTP her.

 • Hvor langt går elbilen på en lading?

  I henhold til WLTP er rekkevidden for MINIs elbil MINI Cooper SE 225-234 kilometer.

  Les mer om rekkevidde her.