>
MINI 3-dører – grønn – felger og dekk MINI 3-dører – grønn – felger og dekk

FØRSTEKLASSES SIKKERHET OG FANTASTISK GREP. MINI ORIGINALHJUL.

MINI tilbyr komplette Originalhjul som består av dekk og felger som passer til ethvert eventyr, uansett sesong og underlag. Våre hjul gjennomgår omfattende og modellspesifikke tester og oppfyller ikke bare EU-regler – de overgår dem med over 50 oppfylte kriterier. Vi vil alltid legge ned den ekstra innsatsen som kreves for at du som MINI-eier skal ha de tryggeste hjulene og kunne nyte den ikoniske gokart-følelsen. I vår tilbehørskonfigurator kan du visualisere våre hjul og sende en prisforespørsel til din MINI Partner. Du kan selvfølgelig også kontakte din MINI Partner direkte for mer informasjon og for å få hjelp til å finne riktig dekk og hjul til din MINI.

Når du kjøper MINI Original komplette hjul, inkluderer det alltid 36 måneders dekkforsikring.*

MINI KOMPLETTE VINTERHJUL.

MINI Originale komplette vinterhjul er en garanti for kvalitet og sikkerhet. De er utviklet i nært samarbeid med ledende produsenter, er grundig testet for å optimalisere grepet på veien og er perfekt tilpasset kjøretøykonseptet til hver enkelt modell. MINI Vinterdekk, også kjent som piggfrie vinterdekk eller snødekk, anbefales på det sterkeste i områder der temperaturen synker under +7 °C - for å sikre at bilen din er sikker på veien med bedre bremse- og veigrep uansett forhold.
MINI ORIGINALE HJUL OG DEKK

DEKK MED MAKSIMALT VEIGREP.

Når temperaturen synker, stivner gummien i sommerdekkene og gir ikke lenger optimal ytelse. Derfor er 7 °C den anbefalte temperaturen for å skifte til vinterdekk. Takket være den spesielle gummiblandingen gir vinterdekkene maksimalt veigrep, optimal bremserespons og eksepsjonell ytelse og sikkerhet på veien – selv i det kaldeste været.

MINI Komplette vinterhjul er en garanti for kvalitet og sikkerhet. 

Hjul til MINI – vinter og sommer – veigrep og slitebane

Bremselengde med mønsterdybde (mm) på vått underlag.

Bremselengde med mønsterdybde (mm) på vått underlag

MINI KOMPLETTE SOMMERHJUL.

Hva er bedre enn å ta på seg solbrillene og møte våren i din MINI? Din MINI gir deg uendelige muligheter til å nyte alt verden har å tilby hver dag. Nye veier å kjøre på. Nye steder å oppdage. Nye minner å skape. Med MINI Originalhjul og -dekk blir kjøreturen morsommere, og du kommer frem trygt og med stil, enten du er en sportsentusiast eller bare leter etter litt solskinn.

KOMPLETTE SOMMERHJUL.

KVALITET SOM DU KAN STOLE PÅ.

Det å montere MINI Originale felger, dekk og tilbehør på din MINI er som å legge de siste penselstrøkene på et maleri. Ta for eksempel MINI Faste navkapsler – de avrunder det hele perfekt og gjør en kul original MINI til et ekte mesterverk.

STJERNEKVALITET.

Felger til MINI – dekk – stjernemerkede kvalitetsfordeler Felger til MINI – dekk – stjernemerkede kvalitetsfordeler
MINI Originale komplette hjul er utelukkende utstyrt med stjernemerkede dekk, noe som er en garanti for kvalitet og sikkerhet. De er utviklet i nært samarbeid med ledende produsenter som Michelin, Pirelli og Continental, og er grundig testet for å optimalisere MINI sitt grep på veien.

FORDELER.

SKREDDERSYDDE.

Alle MINI Originale hjul og dekk er spesialutviklet for å gi deg den gode gokart-følelsen, og er perfekt tilpasset hver enkelt MINI.

TESTET.

Alle dekk testes grundig etter opptil 50 ulike kvalitetskriterier (kravene til EU-dekketiketten omfatter kun tre kriterier).

SPORTY.

Dekkene er perfekt tilpasset bilens fjæring og de adaptive systemene for maksimalt veigrep og ytelse.

TRYGGE.

Dekk med stjernemerking er svært slitesterke, oppfyller høye sikkerhetsstandarder og er punkteringssikre.

ØKONOMISKE.

Systematisk bruk av spesialmaterialer reduserer drivstofforbruket og senker støynivået.

PUNKTERINGSSIKRE DEKK.

Punkteringssikre dekk tillater deg å fortsette å kjøre opptil 80 km med en maksimal hastighet på 80 km/t selv om dekktrykket faller. Dette er både trygt og praktisk. Det betyr også at du ikke trenger et reservehjul, da du enkelt kan kjøre til nærmeste MINI-serviceverksted. Bilen blir lettere, og du får plass til mer bagasje og sportsutstyr.

Ikke punkteringssikre dekk:
Felger og dekk til MINI – dekk uten teknologi for nødkjøring (flatrun)
Punkteringssikre dekk:
Felger og dekk til MINI – dekk med teknologi for nødkjøring (flatrun)

SAMARBEID MED LEDENDE PRODUSENTER.

MINI Hjul er konstruert og testet for å gi MINI best mulig ytelse og veigrep. Uansett om din MINI trenger Michelin, Pirelli og Continental eller et annet toppmerke, betyr stjernen på dekkets sidevegg at det er godkjent for bruk på din MINI, og at det vil gi deg den beste kjøreopplevelsen fordi det er laget spesielt for din MINI og produsert i tråd med standardene til MINI. Dekk med stjernemerking testes i henhold til 50 ulike kvalitetskriterier fordelt på seks hovedområder: kjøreegenskaper, sikkerhet, slitasje, effektivitet, komfort og sportsegenskaper.

Hjul til MINI – mini dekkforsikring – dekning Hjul til MINI – mini dekkforsikring – dekning

MINI DEKKFORSIKRING.

Hvis du skulle være så uheldig at dekkene dine blir skadet, enten ved et uhell eller med vilje, kan MINI Dekkforsikring bidra til å dekke de uventede kostnadene ved reparasjon eller utskifting, uavhengig av bilens alder.

 

MINI Dekkforsikring gir omfattende beskyttelse mot skader: 

  • Skader forårsaket av spisse gjenstander som spiker og glasskår
  • Skader som følge av påkjørsel av fortauskanten (under parkering)
  • Vandalisme
  • Tyveri

*FULLSTENDIGE VILKÅR FOR MINI DEKKFORSIKRING

PRODUKSJON.

DET ER HER REISEN BEGYNNER.

Vi har ingen ønsker om å finne opp hjulet på nytt, men heller perfeksjonere det. Denne innstillingen gjelder for hvert eneste MINI Originalhjul. Hvert hjul gjenspeiler våre høye krav til holdbarhet og grenser for dynamisk, statisk og simuleringstesting som går langt utover de lovmessige kravene. Resultatet er et hjul av høy kvalitet som du kan stole på i alle situasjoner – elegant i stilen, kompromissløs i substansen.

MINI Originalfelger er støpt av smeltet aluminium. Det flytende metallet helles i en form der den avkjøles før den tas ut. Prosessen overvåkes nøye med den nyeste datateknologien, som garanterer at felgene våre holder høyeste kvalitet. Denne støpeprosessen senker kostnadene og tillater høy presisjon og designfrihet. Støpte felger er lette og stabile.

Smidde felger er laget av ett enkelt stykke aluminium. Et alternativ som gir best resultat er å frese eikene når det grunnmaterialet er smidd. Smidde aluminiumsfelger veier 10–20 % mindre enn støpte aluminiumsfelger og gir en mer delikat design.

Sylindrisk strømningsforming er en prosess for formstøping under trykk. Trykk påføres den indre trommelen til den støpte felgen mens den roterer. Denne prosessen fører til at aluminiumet strekkes og komprimeres, noe som øker felgens bruddgrense og tillater en reduksjon i felgens tykkelse. Dette resulterer i en felg som er ekstremt lett og samtidig sterk, og som har betydelige fordeler når det gjelder slagfasthet, strekkstyrke og lastekapasitet.

Denne metoden kan brukes både for smidde og støpte felger. Her fjernes unødvendig materiale fra felgens eiker for å øke stabiliteten. Dette reduserer felgens vekt ytterligere og gir elegante detaljer, da fresingen mellom eikenes feste og basen skaper en tredimensjonal effekt.

Uansett hvilken produksjonsteknologi som brukes, kan overflatene på MINI Originale lettmetallfelger overflatebehandles på en rekke forskjellige måter. Den grunnleggende metoden – pulverlakkering – gjør felgen motstandsdyktig mot miljøfaktorer som korrosivt veisalt. Tidligere ble lettmetallfelger ofte lakkert i sølv med et lag klarlakk. I dag omfatter porteføljen til BMW en rekke design og forbedringer som krever en omfattende etterbehandlingsprosess.

KUNNSKAP FRA EKSPERTENE.

Tilbehør til MINI – tverrsnitt – dekk

MER YTELSE. MER NYTELSE.

MINI Originale lettmetallfelger er utstyrt med innovative dekk og har integrert støydemping for utmerket akustisk komfort. Et skumlag på dekkets indre overflate absorberer støyen som produseres av vibrasjoner i dekkets hulrom, som er fylt med luft og fungerer som en resonator. Dette fører til en betydelig reduksjon i støyen fra dekkene som når inn i kupeen.

MINDRE LUFTMOTSTAND.

Aerodynamisk optimaliserte lettmetallfelger bidrar til den lette konstruksjonen og reduserer luftmotstanden – noe som øker effektiviteten til din MINI ytterligere. De for det meste lukkede overflatene gir en effektiv reduksjon av turbulensen som oppstår rundt hjulene. Felgene Air Performance bidrar til å redusere luftmotstanden på en svært innovativ måte, og forener optimaliserte aerodynamiske egenskaper med en sofistikert følelse av sportslig eleganse.

MINI Countryman – terrengkjøring – dekk og felger MINI Countryman – terrengkjøring – dekk og felger
Tilbehør til MINI – merking – dekk

ET KVALITETSSTEMPEL.

Det gjør det enklere for deg å sammenligne dekkenes ytelse når du skal ta en beslutning: Fra og med 1. mai 2021 har alle dekk som selges i EU fått en ny merking som viser at de oppfyller EU-standardene for drivstoffeffektivitet, våtgrep og støyutslipp.

MINI DEKKSKIFTESERVICE.

Våre MINI Servicespesialister gir deg råd om det ideelle valget av felger og MINI stjernemerkede dekk til bilen din. Kun disse dekkene oppfyller de strenge kvalitetsstandardene til MINI. Det er en selvfølge at vi også skifter, tester, vedlikeholder og oppbevarer hjulene dine. Enten du er på jakt etter et reservehjul eller et komplett hjulsett, tilbyr MINI Hjul- og dekkservice alltid førsteklasses produkter og profesjonell rådgivning. Gi bilen din omsorgen den fortjener. Unn den en MINI Service på et MINI Serviceverksted.

Felger og dekk til MINI – dekkskifteservice Felger og dekk til MINI – dekkskifteservice