Mini logo

Utdatert nettleser.

Opplev internett sikrere og raskere med en oppdatert nettleser. Vi har optimalisert MINI for morgendagens krav til tilgjengelighet. Les mer her.
Tips: Du surfer alltid oppdatert med din smarttelefon.

Oppdater din nettleser
Bestill prøvekjøring

Lad elbiler og ladbare hybrider.

Å lade elbilen eller den ladbare hybriden gjøres enkelt gjennom en ladeboks – enten der du bor eller på en ladestasjon rundt om i Norge eller verden. Det er noen ting du bør tenke på for å maksimere effekten av ladingen:

 • Parker gjerne bilen inne når det er kaldt. Et kaldt batteri gir både kortere rekkevidde og tar lengre tid å lade.
 • Lad så nær avgangstid som mulig for å få et varmt temperert batteri.
 • Forvarm bilen om mulig når den er koblet til en ladekilde.

Lad elbil hjemme.

Den enkleste måten å lade elbilen din på, er hjemme. Når det gjelder å lade elektriske biler hjemme, er anbefalingen å lade via en ladeboks for å garantere sikkerhet og beste batteriytelse. 


MINI Charging.

Lad elbil på ladestasjon.

Når du er ute på veiene, lader du enkelt elbilen eller den ladbare hybriden på noen av de mange ladestasjoner som finnes i landet og verden. MINI Charging gir tilgang til det stadig voksende nettverket av offentlige ladestasjoner i byen, på parkeringsplasser og langs veien. 

GJØR DET MEST AV DIN PARKERINGSTID.

Stadig flere supermarkeder, kjøpesentre og byggemarkeder tilbyr gratis bruk av AC, DC, ladestasjoner eller trippel ladere på parkeringsmulighetene. Mange hoteller er også opptatt av å bli sett på som mer miljøbevisste og gjør en større innsats for å ta imot gjester med elektriske kjøretøyer. Parkeringsplasser i flere etasjer tilbyr også elektriske parkeringsplasser uten ekstra kostnad.

Arbeidsgiveren din kan også vurdere å sette opp ladefasiliteter for deg og dine kolleger hvis plassen tillater det.

Lading underveis. Lading på ladestasjon.

Lading underveis. Lading på ladestasjon.

Lade hjemme.

lad med MINI Ladeboks.

Lad med regenerativ bremsing

Elektrisk mobilitet kan både ha en positiv effekt på lommeboken og gagne miljøet – hvis det gjøres på riktig måte. Den elektriske MINI-en gjør om bremseenergien til elektrisitet ved å bruke motoren som generator og lade bilens batteri litt hver gang du bremser. Effektiv energigjenvinning!


Se hvordan du lader din elektriske MINI når du bremser!

Koble bilen till MINI App.

Vanlige spørsmål og svar om lading av elbil og ladbar hybrid

 • Hvor lang tid tar det å lade en elbil eller ladbar hybrid?

  Ladetid for elbiler og ladbare hybrider varierer fra bil til bil, men avhenger først og fremst av hvor stort batteri (kWh) den har, og hvilken ladeeffekt (kW) den kan ta imot. Kilowattimer (kWh) angir hvor mye energi batteriet kan lagre, og kilowatt (kW) angir ladeeffekt og ladehastighet, det vil si hvor raskt batteriet kan lades.

 • Hvor ofte må en elbil eller ladbar hybrid lades?

  Hvor ofte du trenger å lade elbilen eller den ladbare hybriden, kommer selvsagt an på hvor ofte og langt du kjører, og hvilken kjørestil du har. Et holdepunkt er at MINIs elbil har en rekkevidde på 234 kilometer, noe som innebærer at hvis du kjører drøyt 40 kilometer per dag, må du lade hver femte dag. Med MINI Countryman Plug-In Hybrid kan du kjøre opptil 52 kilometer i elektrisk modus før forbrenningsmotoren overtar til du har ladet den opp igjen.

 • Hva koster det å lade en elbil eller ladbar hybrid hjemme?

  Den nøyaktige kostnaden for å lade en elbil eller ladbar hybrid hjemme avhenger av din strømavtal, hvor du bor og sesong. Du kan imidlertid regne ut den omtrentlige kostnaden per mil slik:
  Pris per mil = Batterikapasitet i kWh x prisen per kWh / Hvor mange mil du kan kjøre på ren el.

 • Hvor mye koster det å lade en elbil eller en ladbar hybrid fra en ladestasjon?

  Med den offentlige ladetjenesten MINI Charging får du tilgang til ett av verdens største nettverk av offentlige ladestasjoner, og du kan lade din MINI med MINI Charging-kortet ditt.

  Hvor mye det koster å lade bilen din fra disse ladestasjonene, avhenger av hvilket abonnement du velger. Les mer om abonnementer og priser her.

 • Kan jeg lade i en vanlig stikkontakt?

  Det er mulig å lade i et vanlig uttak, men vi anbefaler alltid å lade elbilen eller den ladbare hybriden via en ladestasjon, for eksempel en MINI Wallbox. Også DSB fraråder regelmessig lading i vanlige vegg- og motorvarmeruttak siden gamle eller feilaktige koblinger og kabelforgreninger på eiendommen kan forårsake varmgang ved høy belastning, noe som på sin side kan føre til brann. Les mer hos DSB her.

 • Hvordan installerer jeg en ladeboks hjemme?

  For å installere en ladeboks hjemme er anbefalingen å få hjelp av en sertifisert elektriker.

 • Må jeg alltid lade batteriet helt?

  Nei! Du kan når som helst avbryte ladingen og fortsette å kjøre.

 • Hva skjer når batteriet er fulladet?

  Når batteriet er fulladet, slutter batteriet å lade, akkurat som når du lader en mobiltelefon.

 • Hvordan kan en elbil eller ladbar hybrid lade seg selv?

  Elbiler og ladbare hybrider selvlader ved å ta vare på den energien som ellers går til spille når du bremser bilen. Når du bremser eller kjører, gjør elmotoren om kjøretøyets kinetiske energi til elektrisk energi. Den elektriske energien lagres i høyspenningsbatteriet og brukes deretter for å drive elmotoren.