Mini logo

Utdatert nettleser.

Opplev internett sikrere og raskere med en oppdatert nettleser. Vi har optimalisert MINI for morgendagens krav til tilgjengelighet. Les mer her.
Tips: Du surfer alltid oppdatert med din smarttelefon.

Oppdater din nettleser
Bestill prøvekjøring

Hvordan fungerer en ladbar hybrid?

Med en ladbar hybrid kan du bruke både elmotoren og forbrenningsmotoren på en og samme reise hvis du trenger. Bilen benytter seg i første rekke av strøm, så når du begynner å kjøre bilen, drives den av elmotoren, og når batterinivået blir lavt, skifter den sømløst over til forbrenningsmotoren. Ved hastigheter høyere enn 120 km/h kombinerer den begge motorene for best mulig løsning for miljøet.

Forbrenningsmotoren tanker du som vanlig på bensinstasjonen, og elmotoren lader du ved å koble den til en ladeboks hjemme eller ved en ladestasjon rundt om i landet. Dessuten kan elmotoren selvlades mens du kjører – under bremsing gjøres bevegelsesenergien om til elektrisk energi, som deretter sendes tilbake til elmotoren.

KJØREKONSTRUKSJON.

TwinPower Turbo -motoren under panseret (1) driver forhjulene, med drivstofftanken plassert bak (2).I ren elektrisk modus er det en bakhjulsdrift-med den elektriske motoren (3) plassert bak, som driver bakhjulet.Batteriet og de elektroniske systemene er montert under baksetene (4).

Den ladbare hybridens rekkevidde.

Hvor langt du kommer med den ladbare hybriden, avhenger av faktorer som batteriets kapasitet, dagstemperatur og kjørestil. Vår ladbare hybrid MINI Countryman Plug-In Hybrid har et batteri på 10 kWh, noe som kan gi en rekkevidde på 52 kilometer på ren strøm. Fordelen med en ladbar hybrid er at så lenge du har bensin i tanken, kan du fortsette å kjøre også når batteriet er utladet. Det gir en trygghet ute på veiene.

Lad en ladbar hybrid

Lading av en ladbar hybrid gjøres enkelt med den medfølgende ladekabelen som kobles til en ladeboks hjemme eller offentlig. MINI Countryman Plug-In Hybrid har et litiumionbatteri som holder optimal temperatur for maksimal ytelse og levetid. Ladeuttaket er pent plassert bak bilens ene blinklys, og en LED-belysning rundt ladeuttaket tennes og indikerer lading.

Den klassiske forbrenningsmotoren tanker du akkurat som vanlig på bensinstasjonen.

Med MINI Charging får du tilgang til et av verdens største offentlige ladenettverk. Lad din MINI ved noen av de over 210 000 ladestasjonene verden over med bare en kort eller app.

Kjøp ladbar hybrid

Kjøp din leveringsklare ladbare hybrid i Online Store.

I Online Store finner du MINIs som er tilgjengelige for omgående levering. Filtrer på dine ønsker, og få frem en bil hos en forhandler nær deg.

Kjøp ladbar hybrid med MINI Billån.

Som MINI-forhandlernes eget finansieringsselskap gleder vi oss over å finansiere kjøreglede for nye eiere av MINI. Våre finansieringsløsninger tilbyr et enkelt og bekymringsfritt bilhold, og fordi vi ønsker at du skal få et finansieringsalternativ som passer din livsstil best, kan du velge mellom tradisjonelt annuitetslån eller vårt fleksilån.

Lease ladbar hybrid

Bryr du deg mer om å kjøre bilen enn å eie den? Da er leasing den perfekte løsningen for deg. Å lease en ladbar hybrid er både enkelt og praktisk og blir vanligere og vanligere.

Privatleasing av ladbar hybrid – MINI TO GO.

Med MINI TO GO henter du din MINI hos forhandleren, og når avtaletiden er slutt, leverer du den bare tilbake der du hentet den. Så lenge bilen ikke har noen skader og antall mil ikke overstiger kjørelengden som ble avtalt, betaler du ingenting mer. Dessuten er servicen fri, og du velger ekstrautstyr helt etter eget smak og behag. Det er så enkelt det bare kan bli for deg som privatperson å skaffe en ladbar hybrid.

Ladbar hybrid og miljøpåvirkning

Ladbare hybrider hjelper deg å redusere CO2-utslippene uten å ofre bekvemmeligheten. Med MINI Countryman Plug-In Hybrid kan du kjøre opptil 52 kilometer uten lokale CO2-utslipp. Det gjennomsnittlige CO2-utslippet for MINI Countryman Plug-In Hybrid er takket være den elektriske drivlinjen bare 40 g/km – under halvparten av gjennomsnittsnivået for nye bensin- eller dieseldrevne biler.

Forskjell mellom ladbar hybrid og elbil

Den største forskjellen mellom ladbare hybrider og elbiler er at den ladbare hybriden bruker både en elmotor og en forbrenningsmotor mens elbilen bare drives av strøm.

Ladbar hybrid.   Elbil.
 • To motorer: elmotor og klassisk forbrenningsmotor
 • Lades via en ladestasjon og tankes med bensin eller diesel
 • Lavere utslipp av fossile brensler enn tradisjonelle biler siden kjøremåte tilpasses etter kjørelengde

Les mer om MINI Countryman Plug-In Hybrid

 

 • Drives av elmotor og er batteridrevet
 • Lades via en ladestasjon
 • Slipper ikke ut fossile brensler

Les om den helelektriske MINI Cooper SE

Les mer om elbiler

Spørsmål og svar om ladbar hybrid

 • Hvordan fungerer byttet mellom elmotoren og forbrenningsmotoren?

  Ladbare hybrider veksler mellom strøm og drivstoff uten at du trenger å løfte en finger. Forbrenningsmotoren starter automatisk når det elektriske batteriet begynner å ta slutt, eller når ekstra kraft trengs ved for eksempel akselerasjoner.

 • Kan man fortsette å kjøre også etter at tanken er tom for bensin?

  Ja, en stund. Hvis batteriet har strøm, kan du fortsette å kjøre selv om du ikke har bensin igjen på tanken. Men det er en god idé å holde tanken delvis full, særlig hvis du skal på en lengre reise.

 • Hvor ofte må en ladbar hybrid lades?

  Hvor ofte du trenger å lade batteriet på en ladbar hybrid, avhenger selvsagt av hvor langt og ofte du kjører, men hvis du har for vane å lade batteriet etter hver kjøring, pleier ikke rekkevidden å være noe problem. Med MINI Countryman Plug-In Hybrid kan du kjøre opptil 52 kilometer i elektrisk modus før forbrenningsmotoren overtar til du har ladet den opp igjen.

  Les mer om lading her.

 • Hva er WLTP, og hva har det med rekkevidde å gjøre?

  WLTP (Worldwide Light Vehicles Test Procedure) ble innført i september 2018 og har siden 1. januar 2020 helt erstattet den tidligere kjøresyklusen NEDC. Den innebærer nye regler for hvordan man måler forbruk, utslipp og andre skadelige stoffer. Den innebærer også en standardisert måte å måle rekkevidden på.

  Les mer om WLTP her.

 • Hvor langt går den ladbare hybriden på en lading?

  I henhold til WLTP er den elektriske rekkevidden for MINIs ladbare hybrid MINI Countryman Plug-In Hybrid 52 kilometer.

  Les mer om rekkevidde her.

 • Hva er forskjellen mellom en hybrid og en ladbar hybrid?

  En hybrid, eller elhybrid, har akkurat som den ladbare hybriden både en forbrenningsmotor og en elmotor. Forskjellen mot en ladbar hybrid er at elmotoren i elhybriden ikke kan lades fra en ladeboks, men bare gjennom bilens egen generator.