Mini logo

Utdatert nettleser.

Opplev internett sikrere og raskere med en oppdatert nettleser. Vi har optimalisert MINI for morgendagens krav til tilgjengelighet. Les mer her.
Tips: Du surfer alltid oppdatert med din smarttelefon.

Oppdater din nettleser
Bestill prøvekjøring

Rekkevidde.

Med dagens kraftige batterier kan en batteri og en plug-in hybrid komme langt på en enkelt lading. Videre er det så mange ladestasjoner langs veiene at rekkevidden ikke trenger å være bekymret. Nøyaktig hvor langt du kan kjøre, avhenger av faktorer som batterikapasitet, forbruk, temperatur og kjørestil. Lær alt du trenger å vite om rekkevidde her!

Hva faktorer påverker rekkevidden?

BATTERISTØRRELSE.

Generelt, jo større batterikapasitet, jo lenger kan du kjøre. Men det er ikke hele historien.Batterier er den tyngste og dyreste komponenten i et elektrisk kjøretøy. Og det kommer et vippepunkt der et større batteri krever en kraftigere motor for å oppnå samme akselerasjonshastighet - og et sterkere chassis og bremser for å kontrollere hastighet, vekt og momentum. Det er derfor avgjørende at vi finner en optimal balanse mellom vekt og rekkevidde for å få maksimal effektivitet og effekt ut av ressursene vi bruker.

MILJØFAKTORER.

En rekke faktorer kan påvirke rekkevidden til et elektrisk kjøretøy.

  • Vind
  • Hastighet (egen motvind)
  • Aerodynamikk
  • Vinduer og panoramatak
  • Temperatur
  • Lufttetthet (kan påvirke batteriet)

Selv om de samme faktorene kan påvirke alle kjøretøyer, uansett hvilken drivlinje, har de en langt mer merkbar innvirkning på elbiler.

Elektriske drivverk er veldig effektive av natur - oppnår opptil 80% 'tank' til hjul (sammenlignet med bare 15% for konvensjonelle forbrenningsmotorer). Hver liten endring viser seg imidlertid i det totale forbruket. For øvrig forstyrrer åpning av vinduer og soltak luftstrømmen som øker luftmotstanden. Men hvis du vil bruke klimaanlegget ditt, kan det være en effektivitetskonflikt. Som tommelfingerregel er det generelt sett mer effektivt i bebygde områder å senke vinduene. Når du er på motorvei, er det bedre å lukke soltaket og vinduene og bruke klimaanlegget.

HVORDAN KJØRE EFFEKTIVT

KJØR MED FREMSIKT.

Gjenoppretting.
Hele elektriske kjøretøyer og plug-in hybrider kan begge bruke sine elektriske motorer til å bremse og konvertere kinetisk energi tilbake til elektrisk kraft for batteriet. Denne regenerative bremseprosessen kalles rekreasjon.

En pedal kjører.
MINI Electric tilbyr muligheten for enpedalkjøring. Hvis du tråkker på "gass" -pedalen, får du opp. Løft av foten din og du bremser. Men dette er ingen firehjuls, låsebremsing, men en jevn retardasjon som du kan forsterke etter behov med bremsepedalen.

Generelt, hvis du vil få mest mulig ut av hver watt, kan du prøve å bremse så mye som mulig uten å bruke bremsepedalen. Denne energiproduksjonen forbedrer drivstoffeffektiviteten og sikrer at motorens fulle effekt er tilgjengelig for akselerasjon. Det er verdt å ta et ekstra spinn eller to for å få følelsen av denne restitusjonen og ikke bruke bremsepedalen.

KJØR JEFT.

Aggressiv kjøring - rask akselerasjon og hard bremsing - sløser med energi. Selv med regenerativ bremsing kan systemet bare gjenvinne noe av kraften. Hvis du vil bruke energien din effektivt, er det bare å slappe av, nyte den glatte dynamikken og gli gjennom byen.

BRUK KJØREMODUSENE.

Hver kjøremodus stiller inn systemet annerledes for å fremheve drivstofføkonomi eller ytelse avhengig av ditt valg. Det er verdt å ta noen stasjoner for å bli kjent med egenskapene til de forskjellige kjøremodusene og dra nytte av alternativene. Alle elektrifiserte MINI -er utstyrt med kjøremoduser.

HVORDAN PLANLEGGE FOR EN LENGRE TUR

Kjenne rutene dine.

Ta en titt på et ladekart (f.eks. MINI Charging) før du drar for å få en oversikt over alternativene dine. Inkluder tid for lading i reiseplanen. Ideelt sett kan du planlegge ladestoppene slik at de passer inn i din vanlige bolig - som å ta pauser eller spise lunsj.

Å lade en gang til mellom 10% - 80% er vanligvis mer effektivt enn å vente på en fullstendig engangsoppladning.

Ladekart.

Ladekartet i navigasjonssystemet til hver elektrisk MINI gir en oversikt over alle kompatible ladestasjoner, og visualiserer alle de som er innenfor rekkevidde. Den lar deg rute til neste ladestasjonssymbol når som helst.

HA DITT MINI CHARGING-KORT I HAND.

MINI Charging gir deg tilgang til over 100 000 ladepunkter i hele Europa. Du kan enkelt aktivere ladeprosessen med smarttelefonen.