Mini logo

Utdatert nettleser.

Opplev internett sikrere og raskere med en oppdatert nettleser. Vi har optimalisert MINI for morgendagens krav til tilgjengelighet. Les mer her.
Tips: Du surfer alltid oppdatert med din smarttelefon.

Oppdater din nettleser

NY ELEKTRISK MINI COUNTRYMAN.

EVENTYRET VENTER.

Til høsten starter produksjonen av neste generasjon MINI.

Med denne neste generasjonen utvider vi vårt utvalg av elektriske modeller, og baner vei for målet vårt om å bli helelektrisk tidlig på 2030-tallet. Med produksjonsstart i november er den nye generasjonen MINI Countryman snart her.

Større enn forgjengeren og nå også helelektrisk, er den klar for nye eventyr. Den helelektriske MINI Countryman vil være tilgjengelig fra 2024.

Alle bilder og detaljer som vises her er foreløpige.

INTERIØR

Raffinert til fingerspissen. Nydelig håndverk og flotte detaljer definerer interiørets estetikk. Førsteklasses materialer, avansert teknologi og stemningsfull belysning legger til rette for en kultivert kjøreopplevelse. Når du først har satt deg inn, har du neppe lyst å gå ut igjen. 

EKSTERIØR

En større dose typisk MINI. Med sin kraftige konstruksjon, dristige SUV-design og imponerende tilstedeværelse, utstråler nye helelektriske MINI Countryman en aura av selvtillit og opplevelser.

EVENTYRLYST LIGGER I DETALJENE.

Uansett hvor du snur og vender deg, er det noe spennende å oppdage. Lettmetallfelgene er dristigere, slankere og mer aerodynamiske. Praktisk takrails leveres nå som standard i svart høyglans. C-stolpen har dessuten en stilren design. Vis verden hvem du er ved å velge mellom de fire dekoralternativene for MINI – Essential, Classic, Favoured eller JCW. Hver av dem leveres komplett med spesielle funksjoner og skreddersydde designdetaljer.

"VÅR PURISTISKE, PROGRESSIVE TILNÆMNING KOMBINERER ENKELHETEN AV FUNKSJONELLE ELEMENTER MED FØLELSESOMHETEN SOM MINI ER KJENT FOR.”

Oliver Heilmer, Head of MINI Design

SPESIFIKASJONER

 • Drivlinje & miljø*

   

    MINI Countryman E MINI Countryman SE ALL4
  REKKEVIDDE KM/LADING (WLTP) 462 433
  EL. FORBRUK KWH/100 KM (WLTP)

  15,9 - 17,4

  17 - 18,5 

  DREIEMOMENT NM 250 NM 494 NM**
  0-100 KM/H 8,6 S 5,6 S

  EFFEKT HK

  204 313

  CO2 UTSLIPP G/KM (WLTP)

  0 0
  MAKS FART KM/H 170 180

   

  * Alle bil detaljer som vises her er foreløpige.

  ** inkl. midlertidig tilleggseffekt

KJØREOPPLEVELSE

Den aller første helelektriske MINI Countryman – en fryktløs følgesvenn for den miljøbevisste oppdagelsesreisende. Eventyret venter. 

ELEKTRISK SPENNING I VENTE.

For å oppnå maksimal gokart-følelse brukte vi viktige designkriterier da vi utviklet helelektriske MINI Countryman. Vi forbedret kjøredynamikken for eksempel takket være det lave tyngdepunktet som følge av batteriplasseringen. Vi oppnår spennende kjøring med MINI ved å optimalisere vektfordelingen og bruke et direkte styreforhold kombinert med et lite ratt. Vi øker sidedynamikken og grepet ved å optimalisere dekkbredden. Og den nyeste maskinvaren og programvaren gjorde det mulig for oss å gjøre håndteringen enda mer leken og spennende, særlig i gokart-modus.

SMIDIGHET OG AERODYNAMIKK.

Ved å kombinere form og funksjon med en mer kompakt design og forbedrede aerodynamiske konturer, oppnår helelektriske MINI Countryman en god balanse mellom kraft og effektivitet. Den avanserte teknologien er også et symbol på vårt konsekvente fokus på økonomi og bærekraft.

ALL4 FIREHJULSDRIFT.

ALL4 firehjulsdriftsystem fordeler kraften dynamisk mellom alle hjul, og gir deg terrenghåndtering og grep på alle underlag. Hvis det registrerer tap av veigrep som følge av våte eller isete overflater, forflytter det dessuten kraften dynamisk etter behov. Dette lar deg dra nytte av den robuste, eventyrlystne atferden til din helelektriske MINI Countryman. Så uansett hva værmeldingen sier, har du kontroll – og er i ditt rette i element.

KJØREASSISTENT.

Ekstrautstyret kjøreassistent gir deg følelsen av å ha et ekstra par med øyne. Den advarer deg om kjøretøyer i «blindsonen», og om nødvendig hjelper den aktivt med å styre din MINI tilbake i kjørefilen. I tillegg hjelper den med å registrere kryssende trafikk bak deg når du rygger med din MINI. Driving Assistant Plus omfatter kamera- og radarbaserte kjøreassistentfunksjoner. Den gjør det mer avslappende å nå reisemålet ved automatisk å opprettholde ønsket hastighet, kjørefil og avstand til kjøretøyet foran.
Har du Driving Assistant Professional, er det bare å lene seg tilbake. Den hjelper deg i alle typer trafikksituasjoner uten å ta kontrollen fra deg.

KJØREMODUS FOR VEIEN.

Det er tre MINI Experience Modes å velge mellom som standardutstyr for å utnytte de forskjellige egenskapene til din helelektriske MINI Countryman slik at de passer til trafikken og dine aktuelle behov. Hver har sitt helt eget utseende.


GRØNN MODUS. Dette er den ekstra effektive kjørestilen som er bærekraftig, forenklet og helt stille, og får batteriet til å vare lenge. 
KJERNEMODUS. En klassisk og behagelig MINI kjøreopplevelse med en sofistikert, moderne atmosfære.
GOKART-MODUS. Denne modusen er inspirert av legendariske John Cooper Works og gir en spennende kjøretur. Med en adrenalinfremkallende motorsportestetikk, mer direkte rattfølelse og gasspedalreaksjon.

DIN PERSONLIGE ASSISTENT I MINI.

For første gang har en fullfunksjons taleassistent funnet veien inn i cockpiten til MINI. MINI Intelligent Personal Assistant kan aktiveres ved hjelp av hilsenen «Hei, MINI» eller ved å trykke på taleknappen på rattet. Talestyrt samhandling på det sirkelrunde OLED-displayet er utformet som en animasjon med grafiske elementer, typografi og en avatar. Når det gjelder displayet, kan sjåfører velge mellom «MINI» – et stilisert bilde av en MINI – og den nye digitale assistenten for MINI, som heter «SPIKE». MINI Intelligent Personal Assistant tar seg av nøkkelfunksjoner i din MINI, blant annet navigasjon, telefoni, radio eller til og med temperaturstyring.

LADING OG REKKEVIDDE

Med fulladet batteri kan nye helelektriske MINI Countryman ha en rekkevidde på inntil 462 km. Rekkevidden vil variere i henhold til kjørevaner og -forhold. Hvordan du kjører kan gjøre en stor forskjell for tilgjengelig rekkevidde og hvor raskt ladingen brukes opp. Din helelektriske MINI lades både raskt og enkelt, så du er alltid klar til å kjøre. Vi ser nærmere på hvordan du kan spare penger og maksimere rekkevidden enten du er hjemme, på jobb eller underveis.

LADE HJEMME.

Den enkleste måten å lade elbilen din på, er hjemme. For rask og trygg lading anbefaler vi en ladeboks inkludert installasjon fra vår ladepartner E.ON. Hvis du er interessert i mer informasjon om en MINI Wallbox eller en annen ladeboks fra E.ON, ta kontakt med din nærmeste forhandler, så hjelper de deg.

LADE PÅ FARTEN.

Alt du trenger for offentlig lading er standardutstyr til din nye MINI med MINI Charging Card og Mode 3-ladekabel, og ingen ekstra maskinvare er nødvendig. Du kan dra nytte av det stadig økende antallet offentlige ladestasjoner, som er utstyrt med både vekselstrøm (AC) via en Type 2-kontakt og likestrøm (DC) via en CCS-kontakt som gir deg opptil 130 kW effekt. Du vil dessuten ha fordelen av attraktive satser og ladepakker.
Kombinasjonen av praktisk dimensjonert ladekapasitet og stabil ladeevne for MINI, sikrer at du kan ta mange veier for å nå målet ditt – og alltid ha lademuligheter innen rekkevidde.

MAKSIMER REKKEVIDDEN.

Å kjøre i jevnt tempo i stedet for å akselerere kraftig og hyppig, vil hjelpe deg med å optimalisere rekkevidden. Grønn modus har en innstilling som reduserer forbruket. Den hjelper deg å venne deg til å bruke pedalen for å beholde en effektiv rekkevidde. Hvis effektivitetsmåleren lyser grønt, ligger du innenfor. Hvis du trykker for hardt på gasspedalen, blir den grå. Den evaluerer effektiviteten din siden starten av kjøreturen– og viser deg hvor mange bonusmil du har spart opp.