Mini logo

Utdatert nettleser.

Opplev internett sikrere og raskere med en oppdatert nettleser. Vi har optimalisert MINI for morgendagens krav til tilgjengelighet. Les mer her.
Tips: Du surfer alltid oppdatert med din smarttelefon.

Oppdater din nettleser
Bestill prøvekjøring

VÅR FØRSTE HELELEKTRISKE CROSSOVER.

MINI CONCEPT ACEMAN.

Oppdag MINI Concept Aceman, en forhåndstitt på hva som skal definere formspråket til neste MINI-generasjon. En konseptbil med fokus på design og tekniske innovasjoner.

En helelektrisk drivlinje, et tydelig redusert formspråk, en unik interiøropplevelse og et ansvarsfullt materialdesign – dette er noen av egenskapene MINI kombinerer i den aller første crossover-modellen i premiumklassen i småbilsegmentet. Konseptbilen gjenspeiler hvordan MINI gjenoppfinner seg selv for en helelektrisk fremtid og nyskaper det som merket står for: Elektrifisert gokartfølelse, en omfattende – om enn enkel – digital opplevelse og et sterkt fokus på minimalt miljøavtrykk.

MINI Concept Aceman er en konseptbil, noe som betyr at den ikke er tilgjengelig for produksjon eller salg. Den er designet for å gi et innblikk i hvordan formspråket til den fremtidige MINI-generasjonen kan se ut. Bilen kan ikke kjøres på offentlig vei. 

HØYDEPUNKTER

KREATIV BRUK AV PLASSEN.

MINI Concept Aceman har fire dører og en stor bagasjeluke med plass til fem personer. Bilens konstruksjon er basert på funksjonell design med korte overheng som skaper maksimal plass til passasjerer og bagasje på minimal overflate.

 

EKSTERIØR INTERAKSJONSDESIGN.

Eksteriøret byr på et helt nytt interaksjonsdesign med funksjoner som lyser opp, blinker og ønsker deg velkommen med lyd, og gir et helt unikt inntrykk.

 

 

HELT NY LYSSIGNATUR.

Konturbelysning i lysegrønn nyanse og digital Matrix LED-belysning både foran og bak skaper helt nye lyseffekter og en helt ny lyssignatur.

 

 

 

HILSER DEG VELKOMMEN.

Allerede før du starter reisen, møter du en holistisk opplevelse i form av lys og lyd. Når du nærmer deg bilen aktiveres en lysanimasjon, frontlysene blinker og en interaktiv lyd ønsker deg velkommen. Når førerdøren åpnes, vises grafikk på bakken og et fargeutbrudd og ordene “Hey friend” kan sees på den sentrale runde OLED-skjermen. 

UNIK INTERIØROPPLEVELSE.

Når førerdøren åpnes, ved hjelp av innovativ interaksjonsteknologi, utløses et univers av farger og lyder for å gi deg en enestående brukeropplevelse i interiøret.

Ved hjelp av animerte projeksjoner kan innholdet i den runde OLED-skjermen spres over hele dashbordet.

 

FOR EN BÆREKRAFTIG FREMTID.

Med sterkt fokus på ansvarlig materialdesign er bærekraftige materialer laget av resirkulert plast eller tekstiler. Det er ingen kromdetaljer – verken på utsiden eller innsiden. Rattet, samt setene, dørpanelene og alle andre innvendige overflater, er uten skinn.

BANBRYTENDE DESIGN

MINI Concept Aceman er en moderne tolkning av en SAV (Sport Activity Vehicle), men i et smidig MINI-format. Klare, nøye modellerte overflater blandet med tydelig definerte konturer og rene kanter skaper et overbevisende inntrykk. Døråpnere og glassflater fullfører utseendet.

I bilens interiør har digitalisering muliggjort et minimalistisk design som samtidig maksimerer opplevelsen som er typisk for MINI.

  • HØYDEPUNKTER EKSTERIØR
  • HØYDEPUNKTER INTERIØR

Tredimensjonalt inntrykk.

Fargen er lys turkis og avhengig av hvordan lyset faller blir den lysere eller mørkere, noe som gir et tredimensjonalt inntrykk. Takstativet er i British Racing Green og takket være kameleoneffekten i lakken skimrer det i forskjellige nyanser av blått, lilla, grønt, turkis og rosa.

Front med unike effekter.

Fronten med konturbelysning i en lysegrønn nyanse gir en unik lyssignatur både i dagslys og i mørket. Det sentrale grillelementet er helt lukket, men ved hjelp av integrert Matrix LED-belysning skapes spennende lyseffekter.

Digitale baklys.

Bilen har sjenerøst designede overlater bak med horisontale linjer som gir bilen et moderne utseende og tydelig fremhever dens bredde. De digitale Matrix LED-baklysene lar deg velge mellom ulike signaturer og viser bilens eventyrlige side.

Hjul og felger.

Ved første øyekast virker hjulene kjente. Se igjen og du vil legge merke til den "pregede" trekanten i midten som skaper en helt ny dybde og dynamikk.

MINIMALISTISK DESIGN.

Kupéen er innredet med det absolutt nødvendigste. Ettersom den klassiske MINI ble designet allerede i 1959, der tanken var at det i tillegg til setene, rattet og girspaken ikke skulle til mer enn det klassiske sentrale sirkulære instrumentet og manuelle vippebrytere for å skape enestående kjøreglede.

SIRKULÆR OLED-SKJERM.

MINI er verdens første bilprodusent som presenterer en sirkulær OLED-skjerm som sentralt instrument og grensesnitt. En nytolkning av det kjente sentrale instrumentet som tidligere modeller en gang hadde. 

IKONISK INSTRUMENTPANEL.

Instrumentpanelet flyter horisontalt i en vakker kurve. Ved hjelp av animerte projeksjoner kan innholdet OLED-skjermens innhold spres over hele dashbordet. I kombinasjon med lyd får du en unik interiøropplevelse som strekker seg helt ut i dørpanelene.

Åpen og luftig følelse.

Midtkonsollen er gjennomsiktig og svevende med plass til trådløs lading og koppholdere. I kombinasjon med romslige overflater rundt dørene og panoramatak som slipper inn lys, føles bilen åpen og luftig.

Analoge vippebrytere.

Under dashbordet sitter en nytolkning av den ikoniske listen med analoge vippebrytere hvor du kan betjene parkeringsbrems, gir, start-/stopp-funksjon, Experience Mode og justere volumet.

Klassisk innredning.

Det er ingen kromdetaljer – verken på utsiden eller innsiden. Rattet, samt setene, dørpanelene og andre innvendige overflater er helt uten skinn. I stedet er de kledd med mykt resirkulert materiale med en herlig tekstur. Du blir møtt av overflater av strikket tekstil, fløyelsvelour og vaffelstoff i friske farger. Kombinert med sømløse digitale kontrollere gir det en spennende kontrast.

OPPLEV MINI CONCEPT ACEMAN

INSIDE AND OUT.

INSIDE AND OUT.

HEY FRIEND.

MEET THE EXPERIENCE MODES.

POP UP MODE.

ALL ELECTRIC HEART.

COOL ON TOP.

KNIT IS THE FUTURE.

EXPERIENCE MODES

De digitale overflatene i interiøret inne i MINI Concept Aceman tilbyr tre forskjellige opplevelsesmoduser.

PERSONAL MODE.

Det tilbys en ny form for personalisering der du kan velge å vise dine egne bildemotiver i bakgrunnen på OLED-skjermen, som kan dras ut over hele dashbordet ved hjelp av animerte projeksjoner. Alt akkompagnert av en passende bakgrunnslyd.

 

POP-UP MODE.

Den første opplevelsesorienterte navigasjonen som tilbys i en MINI – inkludert overraskelsesmomenter. Ved å velge ulike kategorier som restaurant, eventyr eller arrangement, vises din rute på OLED-skjermen samt via projeksjon på dashbordet. Eller snurr et animert lykkehjul og MINI Concept Aceman vil vise deg veien til neste passende destinasjon.

VIVID MODE.

En oppkvikkende underholdningsfunksjon hvor du kan lage et helt nytt interaktivt design på alle digitale interiørflater når bilen står stille. For eksempel ved korte pauser i trafikklys eller når batteriet må lades.

 

 

EN KONSEPTBIL

MINI Concept Aceman er en konseptbil, noe som betyr at den ikke er tilgjengelig for produksjon eller salg. Den er designet for å gi et innblikk i hvordan formspråket til den fremtidige generasjonen kan se ut. Bilen kan ikke kjøres på offentlig vei.

Publikum fikk en første titt på MINI Concept Aceman på data- og videospillmessen gamescom 2022 i Köln 24.–28. august 2022.

Les mer om MINI Concept Aceman i vår pressemelding.

Les mer om MINI Concept Aceman på mini.com

#MINI​ #BigLove​ #MINIConceptAceman​ #MINIConceptCar