Mini logo

Utdatert nettleser.

Opplev internett sikrere og raskere med en oppdatert nettleser. Vi har optimalisert MINI for morgendagens krav til tilgjengelighet. Les mer her.
Tips: Du surfer alltid oppdatert med din smarttelefon.

Oppdater din nettleser
Bestill prøvekjøring

NYE MINI FAMILIEN.

Til høsten starter produksjonen av neste generasjon MINI.

Med denne neste generasjonen utvider vi vårt utvalg av elektriske modeller, og baner vei for målet vårt om å bli helelektrisk tidlig på 2030-tallet. 

Reservasjoner for nye MINI Cooper og MINI Countryman kan gjøres fra 18. oktober 2023. Den helelektriske MINI Countryman vil være tilgjengelig fra 2024. 

Alle bilder og detaljer som vises her er foreløpige.

Nye MINI Cooper

Klassiske funksjoner.

Den nye generasjon av MINI Cooper i 3-dørs format, vil realisere de klassiske MINI-egenskapene på en enda mer puristisk måte og kommer i to elektriske versjoner. Elektrisk gokartfølelse og glatte egenskaper står selvsagt på menyen. 

Interiøret med 4 seter er designet for fleksibilitet, for eksempel kan bagasjeromsvolumet utvides ved behov.

TO ELEKTRISKE VERSJONER.

MINI Cooper E byr på 135 kW effekt og en batterikapasitet på 40,7 kWh, mens MINI Cooper SE byr på 160 kW effekt og en batterikapasitet på 54,2 kWh. 

Modellene får en rekkevidde på mellom 300 og 400 kilometer – en radius for urbane utflukter.

Nye MINI Countryman

For første gang noensinne som en ren elbil.

Den første generasjonen MINI Countryman ble født i 2010 og ble en umiddelbar suksess for MINI. Det var også MINIs første modell med en lengde på over fire meter. I 2017 fulgte andre generasjon, inkludert MINIs første plug-in hybrid i modellporteføljen. Til høsten starter produksjonen av tredje generasjon og selv om designet fortsatt er skjult under kamuflasje, er noen detaljer nå kjent.

Nye MINI Countryman vil være tilgjengelig med bensinmotor, og for første gang noensinne tilbys den som en ren elbil.

Nye dimensjoner.

Sammenlignet med forrige generasjon øker lengden med 13 centimeter til 4.429 mm og høyden øker med nesten 6 centimeter, til 1.613 mm. Helt nye MINI Countryman blir dermed en romslig eventyrer og hverdagsfølge, med mer plass og komfort enn før.

To elektriske versjoner.

Den nye generasjonen kommer i to helelektriske versjoner. Den tohjulsdrevne MINI Countryman E med 140 kW/191 hk, og den firehjulsdrevne MINI Countryman SE ALL4 med en effekt på opptil 230 kW/313 hk.

Begge modellene får en batterikapasitet på 64,7 kWh. Rekkevidden er for tiden estimert til rundt 450 km.

Fokus på miljøbevissthet også i produksjonen.

Med en ny generasjon går det også nye veier for materialbruk. De dekorative aluminiumselementene på eksteriør og interiør, samt de støpte lettmetallfelgene, består av opptil 70 prosent resirkulert aluminium. Overflatene på dashbordet, rattet, bilens tak og gulv, og gulvmatter er laget av resirkulert polyester fra PET-flasker og teppeavfall. Dette fargerike og komfortable alternativet til tradisjonelle materialer reduserer CO2-utslippene i verdikjeden med opptil 85 prosent.

DESIGNENS HØYDEPUNKTER

UTVALGTE DESIGNDETALJER I DEN NYE MINI FAMILIEN.

Nye helelektriske MINI Cooper og MINI Countryman byr på enkelhet, tradisjon og teknologi i toppklasse. Interiøret kombinerer minimalistiske detaljer som to-eket ratt med klassiske elementer som houndstooth-seter og andre ikoniske mønstre. Fristende, ikke sant? Den sentrale OLED-skjermen med berøringskontroll fungerer både som dashbord og underholdningssystem. Med fargerike kontraster og forbedret aerodynamikk har også lettmetallfelgene og det utvendige designet fått ekstra oppmerksomhet. Noe som både kan sees og føles.

DIN PERSONLIGE DIGITALE ASSISTENT.

Spike – vår kjære assistent, har fått flere digitale oppdateringer. Spike er der når du trenger ham, for å veilede deg gjennom vårt nyeste driftskonsept og være ved din side under alle eventyr.